Fesztiválról

hetes szám bűvöletében rendezzük meg november 17-24. közt a hetedik Sissi Őszi Tánchetet, röviden SŐT7-et, a 7. kerületi Bethlen Téri Színházban, ahol hét estén át hét különböző társulat, együttes táncprodukcióit láthatja a közönség.
A hagyományosan Erzsébet nap köré szervezett SŐT7 idén is a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba; az egri, a miskolci és a kecskeméti társulat mellett jelen lesz a fóti népművészeti szakgimnázium, a hetedik kerületi Bihari János Táncegyüttes, és a kerület testvérvárosából, Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház is, akik Erdély hetedik magyar nyelvű színháza. A heti programban a házigazda - a szintén hetedik kerületi székhelyű - Közép-Európa Táncszínház előadása is szerepel.

A fesztivált Eifert János Mester és tanítványai című fotókiállítása nyitja november 17-én. A SŐT7-hez több kísérőprogram is csatlakozik, köztük a G.A.P. / Gangaray Artistic Program fiatal táncosainak utcai táncperformanszai november 10-én, amellyel a fesztivált és a tánc műfaját kívánják népszerűsíteni.


A fesztivál fővédnöke Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése